Francisco Javier Millán

Francisco Javier Millán és diplomat en Documentació per la Universitat de Saragossa. L'any 2000 va estrenar al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges el llargmetratge “Perseus: La Semilla Humana”, una aventura espacial inspirada en les sèries de televisió “StarTrek” i “Babylon 5”.

 

També va realitzar “En Silencio”, juntament amb el guionista i dramaturg Miguel Ángel Mañas, una cinta de terror que s'estrenà al Festival de Cinema Fantàstic "Rojo Sangre" de Buenos Aires l'any 2006.

 

El 2007 va fundar Impacto Producciones, empresa amb la qual va produir nombrosos curtmetratges i documentals, alguns de gran èxit internacional, com el curt “Amores Ciegos”, de MariséSamitier, que va optar a les nominacions a l'Òscar el 2012.

 

Professor a l'escola de cinema Un PerroAndaluz de Saragossa, la seva passió per la comunicació i la divulgació cinematogràfica el portà a Radio Ebro, on va presentar durant tres anys un espai dedicat a les estrenes setmanals. El 2012 es va convertir, i encara ho és, en el crític de cinema de capçalera de la ràdio autonòmica d'Aragó, Aragón Radio. També és redactor habitual de la revista Versión Original, i esporàdic de RNE, RAC 1, Punt Radio, EsRadio i 8TV.

 

El darrer llibre del crític de cinema Francisco Javier Millán, ”Galaxia Lucas. Más allà de la fuerza”, després del gran èxit del mateix autor “GeneracionGoonies: los añosdorados de la productora Amblin” (2015). A “Galaxia Lucas”, l'autor fa una retrospectiva completa dels 40 anys de la productora Lucasfilm: “American Graffitti”, l'estrena de “StarWars” el 1977, passant pels diversos episodis de la saga, films d'Indiana Jones, “Oz, un món fantàstic”, “Dins el laberint”, “Willow” i sèries de televisió.

 

 

 

 

 

 

 

Jaime Martín - Vicòmic festival còmic Vic

Contacte corporatiu

info@vicomic.com

Pròxim Vicòmic

17 i 18 de Febrer de 2018

Recinte Firal El Sucre

08500 Vic

Subscriu-te al Newsletter

Preguntes freqüents

Enviando formulario...

El servidor ha detectado un error.

Formulario recibido.